Hozzávalók: |
Elkészítés: |
5-6 szem közepes burgonya, fél szál házi füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 sárgarépa, fehérrépa, 1 kis gumó zeller, 2 dl tejföl, mustár, fél citrom leve, zsír, só, bors, pirospaprika, babérlevél, morzsolt tárkony |
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk, a zöldségeket szintén, csak karikára (a zellert vékonyan!) vágjuk, a kolbászt karikára vágjuk. A hagymát felkockázzuk, zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zellert. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fehérrépát is. Újabb pár perc kevergetés után hozzátesszük a sárgarépát és a kolbászt is. Kicsit még forgatjuk, hogy a kolbász színe elváltozzék, majd meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, morzsolt tárkonnyal, beletesszük a zúzott 1-2 gerezd fokhagymát, majd együtt főzzük kb. 40 percet. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |