recept: Savankás krumplileves, Kifőzde
Savankás krumplileves
(savanyú krumplileves)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5-6 szem közepes burgonya,
fél szál házi füstölt kolbász,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1-1 sárgarépa, fehérrépa,
1 kis gumó zeller,
2 dl tejföl,
mustár, fél citrom leve, zsír, só, bors, pirospaprika, babérlevél, morzsolt tárkony




A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk, a zöldségeket szintén, csak karikára (a zellert vékonyan!) vágjuk, a kolbászt karikára vágjuk.

A hagymát felkockázzuk, zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zellert. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fehérrépát is. Újabb pár perc kevergetés után hozzátesszük a sárgarépát és a kolbászt is. Kicsit még forgatjuk, hogy a kolbász színe elváltozzék, majd meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.

Beletesszük a felkockázott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, morzsolt tárkonnyal, beletesszük a zúzott 1-2 gerezd fokhagymát, majd együtt főzzük kb. 40 percet.
Miután a zöldségek megpuhultak, hozzákeverjük a tejfölt, ízlés szerint savanyítjuk mustárral és citromlével. Még egyet forralunk rajta, és lehet tálalni.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.05. Utoljára frissítve: 2010.01.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 02:20:23 - 1.63)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez